Zekat ve Eşitlik

Allah(c.c) müminler için "Onlar ki, zekat vermek için çalışırlar." (Muminun-4) buyuruyor. Demek ki mümin mal biriktirmek veya şatavatlı bir hayat sürebilmek için değil, Allah(c.c) yolunda daha fazla harcayabilmek için zenginliği istemeli; Bu niyet ve azimle daha çok çalışmalıdır. Nitekim zenginlerin bu şekilde çalışıp ihtiyaçlarından fazlasının tamamını dağıtmadıkları için, eşitsizlik olduğu Nahl Suresinin 71 nci ayetinde bildirilmiştir.

En doğrusunu Allah (c.c) bilir.

Bismillahirrahmanirrahim.

Bakara-219 "...Yine sana neyi infak edeceklerini soruyorlar. De ki: İhtiyaçtan fazlasını infak edin. İşte böylece Allah, size âyetlerini açıklıyor. Umulur ki siz düşünürsünüz."

Ali imran-180 "Allah'ın, kereminden kendilerine verdiklerini (infakta) cimrilik gösterenler, sanmasınlar ki o, kendileri için hayırlıdır; tersine bu onlar için pek fenadır. Cimrilik ettikleri şey de kıyamet gününde boyunlarına dolanacaktır. Göklerin ve yerin mirası Allah'ındır. Allah bütün yaptıklarınızdan haberdardır."


Enam-165 "Sizi yeryüzünün halifeleri yapan, size verdiği şeylerde, sizi denemek için, kiminizi kiminizden derecelerle üstün kılan O'dur. Şüphesiz Rabbin, cezası çabuk olandır ve O, bağışlayan, esirgeyendir."


Nahl-71 "Allah, rızık bakımından kiminizi kiminize üstün kıldı. Fazla verilenler, rızıklarını ellerinin altındakilere vermiyorlar ki, eşit olsunlar. Şimdi Allah'ın nimetini inkar mı ediyorlar?"


Muminun-4 "Onlar ki zekât vermek için çalışırlar"


Fatır-29 "Allah'ın kitabını okuyanlar, namazı kılanlar ve kendilerine verdiğimiz rızıktan (Allah için) gizli ve açık sarfedenler, asla zarara uğramayacak bir kazanç umabilirler."


Zuhruf-32 "Rabbinin rahmetini onlar mı taksim edip paylaştırıyorlar? Dünya hayatında onların geçimliklerini aralarında Biz taksim ettik; birbirlerine iş gördürmeleri için kimini kimine derecelerle üstün kıldık; Rabbinin rahmeti, onların biriktirdikleri şeylerden daha iyidir."


Hadid-7 "Allah'a ve peygamberine inanın ve O'nun size emanet olarak sahip ettiği şeylerden başkaları için harcayın. Çünkü sizden kim iman edip, Allah yolunda malını harcarsa, onlar için büyük bir mükafat vardır."


Şüphesiz Allah (c.c) Doğruyu Söyledi.


OKU

EN ÇOK OKUNAN YAYINLARIMIZ: