Gösteriş İçin İbadet Yapanlarla İlgili Bazı Ayetler

Bismillahirrahmanirrahim...

Nisa-38 "(Allah’ın kendilerini sevmediği) yine o kimseler(dir) ki, ne Allah’a ne de âhiret gününe inanmadıkları hâlde, mallarını insanlara gösteriş için harcarlar. Böylece şeytan kime arkadaş olursa, artık (o) ne kötü arkadaştır!"

Bakara-264 "Ey îmân edenler! İnsanlara gösteriş için malını sarf etmekte olan, Allah’a ve âhiret gününe îmân etmiyor olan kimse gibi başa kakmak ve (gönül) incitmekle sadakalarınızı boşa çıkarmayın!..."

Nisa-142 "Münafıklar, Allah'ı aldatmaya çalışırlar. Halbuki Allah, onların oyunlarını başlarına geçirecektir. Onlar, namaza kalktıkları zaman tembel tembel kalkarlar. İnsanlara gösteriş yaparlar. Allah'ı pek az anarlar."


Ma'un(1-7) "Dini yalanlayanı gördün mü? İşte o, öksüzü iter, kakar. Yoksulu doyurmaya önayak olmaz. Vay haline o namaz kılanların ki, Kıldıkları namazın değerine aldırış etmezler. Gösteriş yaparlar onlar, Ve yardımlığı sakınırlar (zekatı vermezler)."

Şüphesiz Allah (c.c) Doğruyu Söyledi.

Allah'ım bizleri Senin hoşnut olacağın, katında kabul ve makbul edeceğin ibadetler yapmaktan mahrum etme; Bizleri riyadan ve gösteriş yapmaktan koru...(Amin)

OKU

EN ÇOK OKUNAN YAYINLARIMIZ: