İnananları İkaz Eden Bazı Ayetler

Bismillahirrahmanirrahim...

Hadid-16 : " İnananların gönüllerinin Allah'ı anması ve O'ndan inen gerçeğe içten bağlanması zamanı daha gelmedi mi? Onlar, daha önce kendilerine kitap verilenler gibi olmasınlar; onların üzerinden uzun zaman geçti de kalbleri katılaştı; çoğu, yoldan çıkmış kimselerdir."

Haşr 19 "Allah'ı unutup da Allah'ın da kendilerini unutturduğu kimseler gibi olmayın onlar, yoldan çıkan kimselerdir."

Haşr 21 "Biz bu Kur'ân'ı bir dağa indirseydik, Allah'ın korkusundan onu baş eğmiş, parça, parça olmuş görürdün. Bu misalleri düşünsünler diye insanlara veriyoruz."

Saf 10 "Ey İman edenler! Sizi acı bir azabdan kurtaracak ticareti size göstereyim mi?"

Saf 11 "Allah'a ve Resulüne inanırsınız, mallarınızla ve canlarınızla Allah yolunda savaşırsınız. Eğer bilirseniz sizin için en iyisi budur."

Saf 14 " Ey inananlar, Allah'ın yardımcıları olun..."

Cuma 11 "...De ki: "Allah'ın yanında bulunan, eğlenceden ve ticaretten de hayırlıdır. Allah, rızık verenlerin en hayırlısıdır."

Tahrim 8 "Ey iman edenler! Samimi bir tevbe ile Allah'a dönün..." 

Kalem 42 "O gün işler zorlaşır ve secdeye davet edilirler. Fakat güç yetiremezler."

Kalem 43 "Gözleri düşük bir halde kendilerini bir zillet kaplar. Oysa onlar sapasağlam iken de secdeye davet ediliyorlardı."

Tahrim 6 "Ey inananlar! Kendinizi ve ailenizi bir ateşten koruyun ki onun yakıtı insanlar ve taşlardır. Onun başında gayet katı, şiddetli, Allah'ın kendilerine buyurduğuna karşı gelmeyen ve emredildikleri şeyi yapan melekler vardır."

Şüphesiz Allah (c.c) Doğruyu Söyledi...

OKU

EN ÇOK OKUNAN YAYINLARIMIZ: