Kendi Hayatından ve Toplumun Durumundan Memnun Olmayanların Dikkatine

Bismillahirrahmanirrahim...

Yunus (62 -64) "Açın gözünüzü! Allah'ın dostları üzerine ne korku vardır, ne de onlar mahzun olurlar. Onlar ki, iman etmişler ve Allah'a karşı gelmekten sakınmışlardır. Onlara dünya hayatında da, ahiret hayatında da müjdeler vardır. Allah'ın sözlerinde değişiklik yoktur. İşte bu en büyük kurtuluştur."

Nahl-97 "Kadın, erkek, inanmış olarak kim iyi iş işlerse, ona hoş bir hayat yaşatacağız. Ecirlerini yaptıklarından daha güzeli ile ödeyeceğiz."

Şüphesiz Allah (c.c) Doğruyu Söyledi.

Nahl-97 Tefsir:...Burada Yüce Allah, hakkıyla mümin olup işlerini güzel yapanların, yaptığını doğru yapanların iyi, hayırlı ve faydalı işler yapmayı hayatlarının yasası haline getirenlerin dünya hayatlarının da hoş olacağı, güzel ve mutlu kılınacağı müjdesini vermekte, bu hususta son derece kesin ifadelerle vaadde bulunmaktadır. Kur'an Allah'ın asla sözünden dönmeyeceğini bildirir (Bakara 2/80), her mümin de buna böyle inanır (Ali İmran 3/194). Buna göre eğer müslümanların dünya hayatları Allah'ın müjdelediği şekilde değilse bunun sebebini yanlış yerlerde aramamalıyız; Dönüp kendimize bakmalı yapmış olduğumuz işlerin ve kalplerimizin salih olup olmadığını kontrol etmeliyiz. Ayet hayatın güzelleştirilmesinden erkekler kadar kadınlarında güzel işler yaparak pay sahibi olmaları gerektiğine işaret etmesi bakımından ayrı bir önem taşımaktadır.(Diyanet İşleri Bşk.lığı Kur'an Tefsiri)

OKU

EN ÇOK OKUNAN YAYINLARIMIZ: