Darbe Yapmak Bozgunculuktur Bozgunculuk İse Dinimizde Lanetlenmiştir

Bismillahirrahmanirrahim.

Bakara (8-12) İnsanlardan öyleleri de vardır ki, inanmadıkları halde, "Allah'a ve ahiret gününe inandık." derler. Allah'ı ve müminleri aldatmaya çalışırlar. Halbuki sırf kendilerini aldatırlar da farkına varmazlar. Kalplerinde hastalık vardır. Allah da onların hastalığını arttırmıştır. Yalan söylemelerine karşılık onlara elem verici bir azab vardır. Hem onlara: "Yeryüzünde fesat çıkarmayın." denildiğinde: "Biz ancak ıslah edicileriz." derler. İyi bilin ki, onlar ortalığı bozanların ta kendileridir, fakat anlamazlar.

Maide-64 "...Allah, bozguncuları sevmez."

Rad-25 "Sağlam söz verdikten sonra Allah'ın ahdini bozanlar ve Allah'ın birleştirilmesini emrettiğini ayıranlar ve yeryüzünde bozgunculuk yapanlar, işte lanet onlara ve kötü yurt, cehennem, onlaradır."

Şüphesiz Allah(c.c) Doğruyu Söyledi.

Peygamber Efendimiz(s.a.v) ve Ashab-ı Kiram döneminde olmayıp da tasavvuf, tarikat, tekke, zaviye, cemaat... gibi sonradan icat edilmiş olan her ne varsa bunların hepsi bid'attir; Bunların başındakilere körü körüne biat ve itaat ise şirktir. Müslümanlar arasında birlik ve beraberliğin bozulmasında da bu tür din maskesi altında oluşan gruplaşmaların büyük rol oynadığı kanaatindeyiz. Bu apaçık dini ve tarihi gerçeği itiraf etmeyip de göz yumanlar ise en az bid'at ehli kadar bid'at ve şirkten sorumludur.

Bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi için 1 Haziran 2016 tarihli "Soru Yorum ve Cevaplar" başlıklı yazımız ile 23 Haziran 2016 tarihli "Bid'at Hurafe ve uğursuzluğun Dinimizde Yeri Yoktur"başlıklı yazılarımıza bakabilirsiniz.

Allah(c.c) Kendisine, Peygamberine ve bizden olan idarecilere itaati ve anlaşmazlığa düştüğümüz konularda ise Kur'an ve Sünnet'e danışmamızı(Nisa-59) ve ayrıca akitlerimize tam olarak uymamızı emrediyor(Maide-1). Buna göre yaşadığı ülkeyi meşru olarak yönetenlerin herhangi bir günah içermeyen emirlerine ister beğensin, ister beğenmesin her müslümanım diyen kişinin kayıtsız şartsız itaat etmesi gerekir. İster darbe ister başka bir şekilde yaşadığı ülkenin yönetimini zorla ele geçirmeye çalışmak, fitne ve fesat çıkarmak düpedüz ihanet ve bozgunculuktur.

Bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi için 20 Eylül 2014 tarihli "Yöneticilere İtaat ile İlgili Bazı Ayet ve Hadisler" başlıklı yazımıza, fitne ve bozgunculuk çıkaranlarla hep birlikte mücadele etmemiz gerektiğini vurgulayan 29 Ağustos 2014 tarihli "Fitne"başlıklı yazılarımıza bakabilirsiniz.

OKU

EN ÇOK OKUNAN YAYINLARIMIZ: