Yorum Soru ve Cevaplar

Bir okurumuz “İyiliği Emretmek Kötülükten Sakındırmak Allah(c.c)'ın Emridir.” yazımızı beğendiğini belirtip mealen Din istismarı konusunda dini cemaatler ve gümüzdeki İslam Coğrafyasında yaşanan olumsuzluklara değinerek “iyiliği emretmek ve kötülükten sakındırmak” konusundaki umutsuzluğunu dile getirmiştir.

Biz de bu kardeşimiz gibi “iyiliği emretmek ve kötülükten sakındırmak” konusunda bir şeyler yapmak için mutlaka bir cemaate, gruba... veya benzeri bir tupluluğa dahil olunması gerektiği gibi yanlış bir kanaate varıp, bu görevi ihmal eden başka kardeşlerimizde olabileceğinden endişe duyarak aşağıdaki cevabı yayınlamayı uygun gördük.


Cevap:

Değerli Kardeşim yorumunuz için Allah(c.c) razı olsun. Malumunuz üzere zaten bütün mesele araya bir cemaat, kişi, grup... ve benzeri birşeyler sokmadan yalnız Allah(c.c)'a kulluk edebilmektir. Sizin de işaret ettiğiniz sorunların tamamı Kur'an-ı Kerimi'in tabiriyle hür ve özgür düşünemeyen vicdanen köleleşmiş gırtlaklarına kadar battıkları şirk batağında bocalayanlar yüzünden yaşanmaktadır. Bunun en somut göstergesi günümüzde din denildiğinde akla yalnız ve yalnız Allah(c.c) ve Resulu Peygamber Efendimiz(s.a.v) gelmesi gerekirken, ne üzücüdür ki! Dinimiz sanki birilerinin tekelindeymiş gibi ençok kişiler, hocalar, cemaatler... konuşulmaktadır.


Önemli olan; ne ana ve babanın, ne kardeşin, ne eş ve çocuğun, ne de dostun, cemaatin... adı ne olursa olsun kimsenin kimseye hiçbir faydasının olmayacağı, herkesin korku ve telaş içerisinde kendi derdine düşeceği ve Din Gününün tek sahibi olan Allah(c.c)'a tek başına hesap vereceği gün için, hazırlanabilmektir.


Özetle her "Elhamdülillah Müslümanım" diyen kul başkalarının ne yaptığını veya yapmadığını merak ederek vaktini ziyan etmek yerine kendi üstüne düşen görevleri gücü ölçüsünde samimi olarak ve ihlasla yapmaya çalışmalıdır.


En Doğrusunu Allah(c.c) Bilir.


Allah(c.c)cümlemizi yalnız O'na kulluk eden ve yalnız Ondan medet uman ve yalnız Onun taraftarı olan takva sahibi kullarından eylesin. Allah(c.c)'a emanet olun! Selamün Aleyküm...


OKU

EN ÇOK OKUNAN YAYINLARIMIZ: