Cennet Hayatı ve Ailemiz

Bismillahirrahmanirrahim.

Ra'd (23-24) O güzel akıbet Adn cennetleri olup, onlar babalarından, eşlerinden ve nesillerinden iyi olanlarla birlikte o cennetlere girerler. Öyle ki melekler de her kapıdan yanlarına varıp: "Sabretmenize karşılık size selamlar, selâmetler! Dünya diyarının ne güzel âkıbetidir bu!" diyecekler.

Hicr-47 "Onların kalplerindeki kini söküp çıkarmışızdır. Dost ve kardeş olarak, divanlar üzerinde karşı karşıya otururlar."

Yasin (55-56) "Şüphesiz cennetlikler o gün nimetlerle meşguldürler, zevk sürerler. Onlar ve eşleri gölgelerde koltuklara yaslanmaktadırlar."

Saffat (43-47) "Naim cennetlerinde, karşılıklı tahtlar üzerinde otururlar. Kaynağından taze doldurulmuş, berrak mı berrak, içenlere pek hoş gelen, içinde zararlı ve sersemletici şey olmayan, sarhoş da etmeyen içecekler, dolu dolu kadehlerle etraflarında fır dönen hizmetçiler tarafından ikram edilir."

Saffat-50 "O zaman (Cennet ehli) birbirlerine yönelerek karşılıklı soru sorarlar (sohbet ederler)."

Zuhruf (68-72) "Ey kullarım! Bugün size korku yoktur. Sizler üzülmeyeceksiniz de. Onlar âyetlerimize inanan ve müslüman olan (kullarım)idiler. Siz ve eşleriniz, ağırlanmış olarak cennete giriniz! Onlara altın tepsiler ve kadehler dolaştırılır. Orada canlarının istediği, gözlerinin hoşlandığı her şey vardır. Ve siz, orada ebedî kalacaksınız. İşte yaptıklarınıza karşılık size miras verilen cennet budur."

Tur-21 "(Dünyada) iman eden ve nesilleri de iman konusunda kendilerinin yoluna uyanlar var ya, işte biz onların nesillerini (ahirette) kendilerine kavuştururuz. Bununla beraber onların amellerinden hiçbir şey eksiltmeyiz. Her kişi, kendi kazandığına karşılık bir rehindir (ona göre muamele görecektir)."

Mutaffifin (22-23) "Şüphesiz iyiler mutluluk içindedirler. Koltuklarına kurulup neşe ile etrafa bakınırlar."

Şüphesiz Allah(c.c) Doğruyu Söyledi.

"Kişi sevdiği ile beraberdir." (Buhârî, Edeb, 96; Müslîm, Birr, 165)

Hz.Muhammed(s.a.v)

Ahiret hayatı ile ilgili ayet ve hadislerden anlıyoruz ki; bu dünya hayatından ayrılan herkes ister özürlü veya engelli, ister yaşlı veya hasta olsun öteki dünyada artık imtihan olmayacağı için aynı yaşta, sağlıklı ve genç olarak yeniden yaratılacaktır.

Öteki dünyada artık yalnız ve hür olarak yaşayacak olan insan için aile hayatı da, iş hayatı da, ana, baba, evlat, amir, memur ve işçi olma gibi dünya imtihanının gereği olan sınıfsal kavramlar da bitmiş olacaktır. Çünkü akrabalık ve diğer sosyal münasebetlerle ilgili bağlar bu dünya için geçerlidir.

Bir tiyatro oyununda baba, anne, erkek ve kız evlat gibi aile bireylerini canlandıran oyuncuların oyun bitince birbiriyle sohbet edip, oyundaki karakterlerini konuşup gülüşmeleri misali dünyadayken baba, anne, erkek ve kız evlat olanlar da ilgili ayetler ve hadisler ışığında mümkündür ki; Cennette biraraya gelip dost ve arkadaş olarak neşe ve mutluluk içinde sohbet edebileceklerdir.

En Doğrusunu Allah(c.c) Bilir.

OKU

EN ÇOK OKUNAN YAYINLARIMIZ: