Evrenin Sonu İle İlgili Bilimsel Teorilerin paralellik Arz Ettiği Bazı Ayetler

Bismillahirrahmanirrahim...

Nahl-77 "Göklerin ve yerin gaybı Allah'a aittir. Kıyametin kopması ise, göz açıp kapama gibi veya daha az bir zamandan ibarettir. Şüphesiz Allah, her şeye kadirdir."

Enbiya-104 "Göğü, kitap dürer gibi dürdüğümüz zaman, yaratmaya ilk başladığımız gibi katımızdan verilmiş bir söz olarak onu tekrar var edeceğiz. Doğrusu Biz yaparız."

Tekvir (1-3) "Güneş dürülüp ışığı söndüğü zaman; Yıldızlar kararıp dağıldığı zaman; Ve dağlar, yürütüldüğü zaman!"

Tekvir-6 "Denizler kaynatıldığı zaman"

Rahman-37 "Gök yarılıp da, erimiş yağ gibi kıpkırmızı bir gül olduğu zaman..."

Kıyamet (7-12) Gözün kamaştığı, ayın tutulduğu, güneş ve ayın bir araya getirildiği zaman, işte o gün insan: 'kaçacak yer nerede?' der. Hayır, hayır! (Kaçıp) sığınacak yer yoktur! O gün varıp durulacak yer, sadece Rabbinin huzurudur."

Şüphesiz Allah(c.c) Doğruyu Söyledi.


Kuranın indiği dönemde evrenin bir gün son bulacağı bilinmiyordu; Oysa günümüzde artık pek çok bilim adamı sadece bilimsel veriler ve araştırmalara dayanarak evrenin bir gün kesin olarak yok olacağı noktasında birleşmekte ve bu sonun nasıl olacağına dair bilimsel teoriler üretmektedirler. Örneğin bu teorilerden biri olan Büyük Çöküş (Big Crunch) teorisi, Big Bang'le başlayarak genişlemekte olan evrenin, gittikçe hızlanarak içine çökeceğini öne süren bir teoridir. Big Crunch teorisine göre başlangıçta olduğu gibi önce yavaşça, fakat gittikçe hız kazanarak evren çökmeye başlayacaktır. Tüm bunların devamında ise, evren sonsuz yoğunluk ve sonsuz ısıda, sonsuz küçüklükte bir nokta haline gelecektir. Evrenin sonu ile ilgili özetlediğimiz bu bilimsel teori, görüldüğü üzere Kuran ayetleri ile paralellik içindedir.

En Doğrusunu Allah(c.c) Bilir.

OKU

EN ÇOK OKUNAN YAYINLARIMIZ: