Çift Yaratılmayla İlgili Bilimsel Keşiflerin Paralellik Arz Ettiği Bazı Ayetler


Bismillahirrahmanirrahim...

Yasin-36 "Yerin bitirdiklerinden, kendi nefislerinden ve daha bilmedikleri şeylerden bütün çiftleri yaratan Allah'ın şanı ne yücedir!"

Zariyat-49 "Düşünüp öğüt alasınız diye, her şeyi çift yarattık."

Şüphesiz Allah(c.c) Doğruyu Söyledi.

Peygamberimiz (s.a.v.) döneminde biyoloji gelişmiş bir bilim değildi. Bitkilerin üremesi, bu üremedeki dişi ve erkek unsurların rolü bilinmiyordu. Biyoloji ve botanik ilminin gelişmesiyle tohumlu ve çiçekli bitkilerde erkek ve dişi üreme hücrelerinin varlığı anlaşıldı. Botanikçiler bitkilerde cinsiyet ayrımı olduğunu ancak 100 sene evvel keşfedebilmişlerdir.

Ayette geçen bilmediğimiz eşlerle ilgili günümüzde bilimin yaptığı keşiflere örnek verecek olursak;


Elektron mikroskobunun geliştirilmesiyle birlikte, biyologlar hücre içi yapıları inceleme fırsatı buldular. Bu araştırmalar sonunda canlılar aleminde iki temel hücre tipi olduğu ortaya çıktı: prokaryotik ve ökaryotik hücre.

Bakteriler, beslenme şekillerine göre yaşamları için gerekli olan besinleri kendileri sentezleyen (Ototrof bakteriler) ve Besinlerini hazır olarak dışarıdan alan (Heterotrof bakteriler) olarak iki grupda, ayrıca boyandıklarında pembe (gram-negatif) ya da mor (gram-pozitif) renkte gözlendikleri için gram-negatif veya gram-pozitif olarak adlandırılarak yine iki grupta sınıflandırılabilmektedir. Ayrıca yine son yıllarda özellikle hücre biyolojisi, mikrobiyoloji ve genetik alanındaki hızlı gelişmeler, Bacteria ve Archaea adı veilen birbirinden çok farklı iki grup bakteri olduğunu ortaya koymuş bulunmaktadır. Çok yakın bir tarihe kadar bakteriler aleminde böyle bir ayırım söz konusu değildi.

Virüslerde nükleik asit olarak DNA veya RNA’ dan biri bulunur. Bu şekliyle DNA ve RNA virüsleri olarak adlandırılarak iki grupta sınıflandırılmaktadırlar

Atom üzerindeki çalışmalar ilerledikçe var olan parçacıkların sırf protonlardan, nötronlardan ve elektronlardan oluşmadığı, atomun sandığımızdan da kompleks, daha hassas ve daha mükemmel bir yapısı olduğu anlaşılmıştır. Atomun en küçük parçaları için bile eşler halinde yaratılış hüküm sürmektedir. Protona karşı, eşi antiproton; elektrona karşı, eşi pozitron; nötrona karşı, eşi antinötron vardır.

Maddenin eşler halinde yaratılışı fiziğin en önemli keşiflerinden biridir. İngiliz bilim adamı Paul Dirac bu konudaki çalışmalarından ötürü 1933 yılında Nobel Fizik Ödülü’nü almıştır. Dirac’ın buluşu “Parite” adıyla bilinir ve maddenin anti-madde denilen bir eşi olduğu bu buluşla ortaya konulur. Anti-madde, maddenin tersi özellikler taşır.

En Doğrusunu Allah(c.c) Bilir.

OKU

EN ÇOK OKUNAN YAYINLARIMIZ: