Kurban Kesilmesine Karşı Çıkanların Dikkatine

Maalesef her Kurban Bayramında güya hayvan severlik maskesi altında, ayetler ve hadislerle sabit olan yüce Dinimizin bir gereği olan kurban kesme ibadetini eleştirme cüretini gösterenlere şunu sormak lazım; Siz et yemiyor musunuz? evlerinizde, lokantalarda v.b yerlerde yediğiniz dönerler, köfte, hamburger, adana, antep, urfa v.s her çeşit ızgara, kebap ve etli yemeklerde kullanmak için hayvan kesilmiyor mu? Sucuk, sosis, salam v.b et içeren yiyecekleri kullanırken neden şikayet etmiyorsunuz? Bu soruları daha da çoğaltabiliriz; Ancak bu kadarının maksadımızı karşıladığı kanaatindeyiz.

Yine de hayvan kesilmesini dert edenlerin dikkatine şunu sunmak istiyoruz; Malumunuz üzere tüm dünyada insanlığın et ve et ürünleri ihtiyacını karşılamak için her gün yüz binlerce kesimhanelerde ve et entegre tesislerinde hayvan kesilmektedir. Dünyada olduğu gibi ülkemiz ve diğer İslam Ülkelerinde de her gün ihtiyaca göre binlerce hayvan kesilmektedir.

İslam Ülkelerinde Kurban Bayramlarında kesilen kurbanlar genel et talebinde düşüşe neden olduğundan, bu dönemlerde kesimhanelerdeki kesilen hayvan miktarında da doğal olarak düşme olmaktadır. Yani bayramda kurbanlık olarak kesilmeyen hayvanlar zaten direkt olarak kesimhanelere gönderilmektedir. Özetlersek kurban kesimine karşı çıkanların deyimiyle ortada bir "vahşet ve hayvan katliamı" durumu yoktur; Bu söylemler Olsa olsa fakirden fukaradan bihaber sefa içinde yaşayıp, gözleri önünde cereyan eden bu yüksek maneviyat ortamını kıskananların hezeyanlarıdır.

(En doğrusunu Allah(c.c) bilir)

OKU

EN ÇOK OKUNAN YAYINLARIMIZ: