Albert Einstein ve Din

Einstein’ın din ile ilgili görüşlerinden anlıyoruz ki, evrendeki mükemmelliğe hayran birisi olarak kainatın bir yaratıcısı olduğunun kesin olarak farkına varmış; Fakat kuvvetle muhtemeldir ki semavi dinler konusunda sadece orijinalliğini büyük ölçüde yitirmiş olan incil ve tevratı incelediği için akıl ve bilime uygunluk açısından yeterince tatmin olamamanın verdiği hayal kırıklığı ve üzüntüsü içinde savrulup durmuş. Etik konusun da da mevcut evrensel de...ğerleri oluşturan temel kaynağın semavi dinler olduğunu gözardı etmiştir.

İnsanı merkez alıp ilgilenen insana tennezül buyuran bir yaratıcıyı kendine göre mantıklı bulmamasının nedeni evrenin çok büyük ve muazzam olduğunu keşfetmiş olmasından kaynaklanıyor. Yani bu kadar sonsuz büyüklükte bir evrenin sadece insan için yaratılmış olmasını kabullenemiyor, haşa fazla ve gereksiz buluyor. Oysa bu büyüklüğün ve mükemmelliğin kendisinde de bir Yaratıcı inancı doğurduğunu itiraf ederek, farkında olmadan evrendeki büyüklük ve mükemmeliğin hikmetini de açıklamış bulunuyor.

Einstein'ın kainatın yaratıcısının sonsuz güç ve kudret sahibi, daha nice sayısız alemlerin yerlerin, göklerin Rabbi olduğunu, uyku ve gaflet basmadan bütün varlıkları, hiçbir ağırlık duymadan ayakta tutup gözettiğini, sürekli yaratmakta olduğunu... O'nun çok yüce çok büyük olduğunu, uzayın genişlediğini, yer çekimini, gezegenlerin yıldızların yörüngelerinde yüzdüğünü, zamanın göreceliğini... daha bir çok kendi keşiflerini de kapsayan bilimsel gerçekleri daha önceden haber vermiş olan Kur'an-ı Kerimi yeterince okuyup incelemediği anlaşılıyor.

En Doğrusunu Allah(c.c) Bilir.

 OKU

EN ÇOK OKUNAN YAYINLARIMIZ: